În luna iulie (2022) IPROEB  în colaborare cu compania Life Cycle Engineering Italy am finalizat proiectul privind evaluarea ciclului de viață ( studiul LCA ,,Life Cycle Assessment”), pentru anumite produse fabricate conform principalelor ghiduri normative ISO 14040:2021 si ISO 14044:2021. Studiul a evaluat emisiile specifice de mediu, factorii si indicatorii de impact, care sunt actualizați periodic. Impactul asupra mediului a fost evaluat în conformitate cu standardul EN 15804 + A2:2019.

În cadrul programului operator EPDItaly, IPROEB a obținut Declarații de mediu ale Produselor (EPD) pentru cablurile electrice de medie tensiune și conductoare tip ACSR, în conformitate cu standardele internaționale ISO 14025 si EN 50693. Declarațiile au fost validate de către organismul de certificare de terța parte ICMQ S.p.A. Italia, asigurând calitatea și fiabilitatea datelor.

Standardul EN 50693 oferă specificații despre sectorul specific al produselor electrice și electronice și precizează regulile de definire a categoriei de produse pentru analiza ciclului de viață ale acestora.

Declarațiile de mediu sunt publicate in cadrul programului operator EPD Italy de catre organismul ICMQ Italia.

și pot fi găsite de asemenea, atașate acestui articol.

 ACSR Conductors Environmental Product Declaration

ACSR Conductors Validation of EPD

MV Cables Environmental Product Declaration

MV Cables Validation of EPD